טארט קרם קוקוס ולוטוסטארט מפנק וחגיגי עם כדורי לוטוס-קוקוס קראנצ'יים שמסתתרים בפנים (הלכה ההפתעה), מלית קרם קוקוס במרקם שמזכיר פנקוטה וציפוי של קצפת קוקוס ושברי עוגיות. אפשר בקלות להפוך אותו לחלבי - כך או כך מדובר בתענוג
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 19/07/16 07:31
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
המצרכים :לכדורי קראנץ' לוטוס:
לקלתית:
למלית:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה ממרח לוטוס קראנץ' עם קוקוס טחון לתערובת סמיכה. מועכים פיסות מהתערובת בכף היד, ומגלגלים לכדורים קטנים של כ-2 ס"מ. מעבירים בינתיים לקירור. 2 במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, אבקת סוכר, מלח ושמן קוקוס לפירורי בצק. מוסיפים מים קרים לפי הצורך, ומעבדים רק עד לקבלת בצק. מאחדים לכדור ומקררים לשעה. 3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק ומרפדים תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. מקררים לשעה. 4 מחממים תנור ל-180 מעלות, מכסים את הקלתית בנייר אפייה מקומט או בניילון נצמד עמיד בחום, ממלאים במשקולות אפייה או בקטניות יבשות ואופים 20 דקות (אפייה עיוורת). מסירים בעדינות את המשקולות ואופים 15 דקות נוספות להזהבה. מצננים. 5 בקערית קטנה מערבבים ג'לטין עם 1-2 כפות מים, ומניחים ל-5 דקות כדי שיספח נוזלים. בסיר קטן מחממים קרם קוקוס וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חמה מאוד. ממיסים את הג'לטין 10 שניות במיקרו, ומערבבים פנימה. מצננים לטמפרטורת החדר, תוך ערבוב מדי פעם כדי שלא ייווצר קרום. 6 יוצקים את המלית לקלתית האפויה, ומפזרים בתוכה את כדורוני הלוטוס כך שהם בולטים מעט החוצה. מקררים 6 שעות לפחות עד להתייצבות מלאה, ורצוי למשך הלילה. 7 מקציפים במיקסר שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה, ומזלפים על הטארט כך שהקרם מחביא את הכדורונים לגמרי. מי שרוצה לקצר תהליכים יכול גם פשוט למרוח את הקצפת מעל במרית. מעטרים במעט פירורי עוגיות לוטוס לפני ההגשה. מי היה מאמין מה מסתתר בפנים? | צילום: דרור עינב, mako אוכל
* אפשר להכין את הטארט גם בגרסה חלבית, בהמרת שמן הקוקוס ב-115 גרם חמאה קרה, וקרם הקוקוס או השמנת הצמחית בשמנת מתוקה. * רוצים לשדרג את הפאי לקבלת טעם לוטוסי מודגש עוד יותר? מרחו על קלתית הבצק שכבה דקה של ממרח לוטוס לפני המילוי. לבלוג של ענבל - פיית העוגיות |