חיתוכיות עם קרם לוטוס ושוקולדלפעמים בא לנו מתוק, בלי לתרץ ובלי להתנצל. כאן בדיוק נכנסות לתמונה החיתוכיות האלה: בצק נהדר עם קרם לוטוס וגבינה, הפסקת קירור, עוד קצת שוקולד מלמעלה - וזהו, הן מוכנות. מותר להתפרע מדי פעם, לא?
אולגה טוכשר
| mako אוכל
| פורסם 21/10/15 07:26
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית בגודל 20X20 ס"מ:
לקרם לוטוס:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית. 2 בקערית נפרדת טורפים את הביצים עם תמצית הווניל, ומוסיפים בהדרגה לתערובת החמאה והסוכר (מוסיפים מעט, מערבבים עד להיטמעות, ורק אז מוסיפים כמות נוספת). מערבבים היטב. 3 מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים - תחילה בעזרת כף, ואחרי זה לשים ידנית עד שמתקבל כדור בצק רך ונעים למגע. אם הוא רך מדי, מעבירים לקירור של 10-15 דקות. 4 מחממים את התנור ל-170 מעלות. מעבירים את הבצק לתבנית אפייה ומשטחים בעזרת הידיים לשכבה אחידה (הבצק רך ומאוד נוח לעבודה). 5 אופים במרכז התנור כ-20 דקות, או עד שהבצק מתחיל טיפה להזהיב. אל תאפו יותר מדי! מוציאים ומקררים. 6 מכינים את הקרם: מחממים את השמנת בקלחת או סיר קטן עד סף הרתיחה, מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס. מכבים את האש, מוסיפים ממרח לוטוס ומערבבים היטב. 7 מעבירים את התערובת לקערה, נותנים לה להתקרר במשך 5 דקות ומוסיפים את הגבינה הלבנה. מערבבים היטב עד שמתקבל קרם חלק וסמיך בצבע חום בהיר. 8 כשהתחתית מתקררת, מורחים עליה שכבה אחידה של הקרם. מיישרים בעזרת הלקקן ומעבירים לקירור של לפחות שעה. 9 ממיסים את השוקולד לקישוט ומזלפים על המנה. חותכים לריבועים ומגישים. *שומרים במקרר בכלי אטום. לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי >> בפעם שעברה הכנו מקלות בייגלה בציפוי לוטוס |