עוגת אגסים וקרם לוטוסמחפשים עוגה שתפיל את האורחים שלכם לקרשים? מצאתם. עוגה עם שילוב כמעט פואטי של קרם לוטוס מתקתק ועדין עם אגסים, בצק פריך ומוס עשיר. נשמע מסובך? הרבה פחות ממה שנדמה לכם וחוץ מזה, שווה כל דקה של מאמץ
עמית דונסקוי
| לוטוס
| פורסם 02/06/14 11:46
צילום: בועז לביא, לוטוס
|
המצרכים :לבצק הפריך (תבנית עגולה קוטר 26):
לקרם שקדים:
לשכבת אגסים:
למילוי:
למוס לוטוס:
אופן ההכנה:1 הבצק: במעבד מזון שמים חמאה וסוכר ומעבדים לעיסה אחידה. מוסיפים ביצים וקמח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים למקרר ל-30 דקות. 2 קרם השקדים: מעבירים למעבד מזון חמאה וסוכר ומעבדים עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את יתר חומרי הקרם ומעבדים לעיסה אחידה. 3 על משטח מקומח מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית 26 משומנת כך שהבצק יצפה גם את דופנות התבנית. מסירים בסכין חדה את עודפי הבצק. מורחים 3 כפות ממרח לוטוס על הבסיס ומקפיאים ל-30 דקות. מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים מהמקפיא, מורחים שכבה מקרם השקדים, מסדרים את האגסים ומכניסים לתנור לכ-45-50 דקות, עד שהבצק יבש וזהוב. מוציאים ומצננים. 4 המוס: מקציפים שמנת, פודינג וניל וממרח לוטוס עד לקבלת מוס יציב ואוורירי. מורחים על העוגה המצוננת ומכניסים למקרר למשך שעתיים. 5 ההגשה: מחממים קלות את ממרח הלוטוס, יוצקים על העוגה ומפזרים עוגיות לוטוס גרוסות. >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים |