1 הקרפים: מנפים את הקמח לקערה. מוסיפים את הביצים, הסוכר והחמאה המומסת ומערבבים (אפשר גם במערבל או במעבד מזון). מוסיפים בהדרגה את החלב ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים עד שמתקבלת בלילה נוזלית. מניחים בטמפרטורת החדר לכחצי שעה.
2 מחממים מחבת בקוטר 18 ס"מ וממיסים בו מעט חמאה. יוצקים מצקת מהבלילה ומטלטלים את המחבת בעדינות כך שתכסה את כולו. מטגנים עד שתחתית הקרפ זהובה וזרועת כתמים. הופכים ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב. ממשיכים באותו האופן להכנת יתר הקרפים.
3 המלית: מקציפים את השמנת עם תמצית הווניל ומחצית מכמות הסוכר. מוסיפים את אבקת הפודינג וממשיכים להקציף לקצפת יציבה. מניחים בצד.
4 מקציפים את שני סוגי הגבינה עם יתרת הסוכר ועם ממרח הלוטוס, לקרם חלק ואחיד. מוסיפים את הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול.
5 מניחים 2 עלי קרפ בצלחת הגשה. מורחים עליהם כמה כפות גדושות מקרם הגבינות-לוטוס. מפזרים שברי עוגיות על הקרם. יוצקים כך עוד ועוד שכבות, בכל פעם שני קרפים. מכסים ומאחסנים לילה במקרר.
6 הציפוי: שמים בכלי מתאים את השמנת וממרח הלוטוס ומחממים כחצי דקה במיקרוגל, מוציאים ומערבבים לקרם אחיד ומבריק (זהירות, לא לחמם יותר מדי!). יוצקים על העוגה ומאחסנים במקרר עוד כשעה, עד שהציפוי מתייצב. מגישים קר.
>> לכל מתכוני לוטוס