קציצות טונה ותפוחי אדמהאת הקציצות האלה אלתרנו באחד הערבים שבהם הילדים הצהירו על רעב, ואילו אנחנו לא היינו ערוכים לבישולים כהוא זה. דבר ראשון קצצנו תפודים, כי מנה שמתחילה בתפודים לא יכולה לצאת רע, אחר כך באו טונה ועוד הפתעות
דנה בר-אל שוורץ
| mako אוכל
| פורסם 27/06/24 6:12
צילום: צילום ביתי, mako אוכל
|
המצרכים :לכ-12 קציצות בינוניות:
אופן ההכנה:1 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות (כדי שיתבשלו מהר), מכסים במים וממליחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות ברתיחה עדינה. 2 מסננים את תפוחי האדמה ומוסיפים להם בסדר הבא טונה, בצל מטוגן, קוואקר, ביצים ותבלינים. הסדר חשוב רק כדי שחום תפוחי האדמה לא יבשל את הביצה. 3 מועכים את כל המרכיבים יחד בממעך פירה עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים קציצות. 4 מחממים מחבת עם שמן בגובה של כחצי ס"מ, ומטגנים משני הצדדים. זוללים חם לצד ירקות חתוכים. קציצות טונה ותפוחי אדמה - ההכנה | צילום: צילום ביתי, mako אוכלטיפים** הטונה במתכון הזה לא תוספת מקום מרכזי. מי שאוהב טונה מוזמן להכפיל את הכמות שלה במתכון. ** אפשר לטגן בצל לצורך המתכון הזה, אבל אפשר גם להשתמש בבצל מטוגן קנוי (טיפ שקיבלנו מקרן ארגמן לפני שנים ואימצנו בחום). ** אנחנו הכנו את התערובת בסיר שבו בושלו תפוחי האדמה - שפכנו את מי הבישול והוספנו את שאר המרכיבים. זה בהחלט חוסך כלי לשטיפה, אבל שימו לב שהסיר עדיין חם, אז עדיף שהביצים שמוסיפים לא ייגעו בו ישירות (אלא אם כן אתם חפצים בפתותי חביתה בתוך הקציצות). |