יש אנשים שבולונז הוא תורה בשבילם. אפשר להבין אותם. אנחנו עצמנו העלינו כאן מדריך מצוין לבולונז ומתכון של אייל שני לבולונז עם 20 מרכיבים וכמה שעות של הכנה. אבל עכשיו אנחנו בעניין אחר - עכשיו אנחנו לא מחפשים את הבולונז הכי עמוק ועשיר בטעמים, אנחנו מחפשים את הבולונז הפשוט הזה, שעובד תמיד, למבוגרים אבל בעיקר לילדים. זו הסיבה שלא תמצאו בו סלרי (שדרוג רציני לגדולים, מוקש לקטנטנים), ואפילו לא פלפל שחור. בולונז בסיסי בסיסי, וטעים שחבל על הזמן. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב (כ-10 דקות), ומוסיפים את הגזר. ממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהגזר טיפה מתרכך. 2 מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן, תוך פירור של גושי הבשר במזלג. ממשיכים כך עד שכל הבשר מפורר וצבעו משתנה לאפור. 3 מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. 4 מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומעט מלח (הרוטב עובר צמצום בבישול, לכן מוטב לסיים את ההמלחה רק בסוף), מערבבים ומביאים לרתיחה. 5 מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים בין חצי שעה לשעתיים - כמה שיותר יותר טוב. מדי פעם מערבבים ובודקים שלא חסרים נוזלים. 6 מתבלים ומסירים מהאש. מגישים עם פסטה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |