יש לי ילד אחד שאוכל הכל מהכל, וילדה שלא אוכלת כלום - לא אוכלת דברים ירוקים, לא אוכלת דברים צהובים, לא מוכנה לנסות דברים חדשים. לא ברור איך יצאה לנו כזו בררנית, כששנינו בסך הכל אוכלים כמעט הכל. כמעט. ישנם שני דברים שאני לא אוכל לעולם: סלרי ומיונז. עד שהכרתי את בעלי אף פעם לא היה לי מיונז בבית. גם בבית הורי לא היה. והילדים? מתים על זה. הם קוראים למיונז ״קטשופ לבן״ ומסוגלים לאכול אותו עם כפית. ועם כל דבר. לפני זמן מה הוזמנו לארוחת בוקר. הבן פגש שם בסלט ביצים ונפל ברשתו. התיישב ליד הקערה וחיסל. ואז הוסיף ואמר שהוא רוצה כזה גם בבית. כשחיפשתי מתכון פגשתי באופציה נטולת מיונז ומיד אימצתי. הקטנצ׳יק בכלל לא הרגיש בהבדל. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מגררים את הביצים הקרות על פומפייה דקה. מעבירים לקערה, מערבבים עם שאר המרכיבים (חוץ מהעירית) ומקררים. 2 להגשה: מקלפים מלפפון (אפשר לקלף אותו עם דוגמת פסים כמו בתמונה) וחותכים אותו לפרוסות בעובי 3 ס"מ. עושים גומה קטנה בכל פרוסה עם כפית קטנה או עם כף פריזיאן. חוצים פלפלים לאורכם ומנקים אותם מגרעינים. 3 ממלאים את הגומות בסלט ביצים ומפזרים מלמעלה עירית קצוצה. * בקרו בבלוג של שרית - Misspetel >> בשבוע שעבר הכנו קבב צמחוני מכרובית |