מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לילדים

קליפות אבטיח כבושות

מתכון מדהים לחמוצים טעימים, מפתיעים ופשוטים להכנה, שלוקחים כל מלפפון חמוץ בהליכה

|mako| פורסם13:38
אבטיח (צילום: fazzane, stock_xchng)
צילום: fazzane, stock_xchng

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • קליפות אבטיח בשרניות מאבטיח בינוני אחד
  • 2-3 גבעולי סלרי עם עלים
  • לפחות 5 שיני שום (אפשר ורצוי יותר)
  • פלפל ירוק חריף אחד (מי שממש לא אוהב חריף שיוותר)
  • מים רתוחים מצוננים
  • מלח

אופן ההכנה:

1כשמגישים אבטיח משתדלים להשאיר שכבה דקיקה (2-3 מילימטר) מבשר הירק האדום צמוד לקליפה. חותכים את הקליפות לרצועות בעובי 2 ס"מ וקולפים בעזרת קולפן את הקליפה שבצבע ירוק כהה, כך שנשארות לנו רצועות קליפה בצבע ירוק-לבן בהירות שמעוטרות במעט צבע אדום. 2. חותכים כל קליפה למלבנים באורך 4-5 ס"מ. מסדרים את הקליפות בשכבות בצנצנת ובין הקליפות טומנים לסירוגין את הסלרי, שיני השום קלופות וחצויות לשניים ואת הפלפל הירוק החריף. 3. מוהלים כל כוס מים בכפית מלח. מוסיפים לצנצנת עד שהיא מתמלאת והמים מכסים לגמרי את הקליפות. מוסיפים למעלה סלרי וסוגרים היטב. 4. מניחים על אדן החלון, במקום מואר ושטוף שמש, ל-10 ימים. טועמים. אם צריך מחכים עוד קצת, אם מוכן, שומרים במקרר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il