להכנת הלביבות
1 מערבבים בקערה את כל המרכיבים (במידה והתערובת דלילה מידי מוסיפים עוד מעט פירורי לחם/קמח).
2. ממלאים שמן במחבת (בגובה ס"מ וחצי) ומניחים מעל להבה גבוהה. כעבור מס' דקות, כשהשמן חם (בודקים אם השמן חם ע"י הוספת חתיכת לחם קטנה לשמן, אם השמן מבעבע סביב הלחם,סימן שהוא חם), מניחים בתוכו בעדינות כף מהבלילה ומשטיחים אותה מעט. ממלאים כך את המחבת (שומרים על מרווחים בין לביבה ולביבה).
3. מטגנים את הלביבות 2-3 דקות, עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מניחים את הלביבות מעל נייר מטבח לספיגת השמן.
להכנת המטבל
1 מערבבים את כל המרכיבים בקערה לתערובת אחידה. מגישים יחד עם הלביבות.