1 מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
2 קולפים את תפוחי האדמה וחותכים ל-6-4 פלחים בהתאם לגדלם. מניחים בקערה גדולה.
3 מוסיפים לקערה פפריקה, מלח ושמן (ותבלינים נוספים אם רוצים). מערבבים היטב עד שתפוחי האדמה מצופים לחלוטין בתערובת התיבול. הדרך הכי יעילה לערבוב היא בעזרת הידיים.
4 מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית ומסדרים אותם בשכבה אחת.
5 קולפים את הבצל וחותכים ל-6. מוסיפים את חתיכות הבצל בפיזור בין תפוחי האדמה. חותכים לכמה חתיכות את הרוזמרין והתימין ומפזרים גם אותם. (אם מוסיפים שיני שום – נועצים אותן בין פלחי תפוחי האדמה).
6 מכניסים את התבנית לתנור לשעה עד שעה וחצי. אחרי שעה בודקים בדקירת מזלג את תפוחי האדמה. אם המזלג ננעץ בקלות – הם מוכנים. אם לא, אופים רבע שעה נוספת ובודקים שוב. כך, עד שתפוחי האדמה רכים ושזופים היטב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה