קאפקייקס קפה ביתייםעוגות קפה אישיות בציפוי של קרם גבינה
צילום: pontch1, פורום המתכונים של תפוז
|
המצרכים :לקאפקייקס:
לקרם:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מערבלים את החמאה במיקסר כ-30 שניות, עד שמתקבלת מסה רכה. 3 מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, בערך 3 דקות. 4 מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך כדי ערבול (כשאחת נטמעת - מוסיפים את השנייה). 5 בקערה אחרת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח וגרגירי הקפה. 6 מערבבים בכוס את הקפה המוכן, הליקר והחלב. 7 מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח ואת הקפה - 1/4 מכמות הקמח, 1/3 מכמות הקפה וחוזר חלילה. יש לשפוך את הקפה לאט לאט, אחרת ייווצרו גושים בבלילה. 8 שופכים את הבלילה לתבניות קאפקייקס עם עטרות נייר (עד גובה 2/3), ואופים בין 20 ל-25 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מכינים את קרם הגבינה ומרכיבים: 1 מערבלים את החמאה במיקסר עד לקבלת מסה קרמית, מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים עד לאיחוד מוחלט. 2 מוסיפים את תמצית הווניל ואת הסוכר ומערבבים במיקסר במהירות נמוכה. מדי פעם עוצרים את המיקסר ומנקים את הסוכר שהצטבר בדפנות. ממשיכים לערבל עד שהמרקם רך ואווריירי. 3 יוצרים תלוליות של קרם על הקאפקייקס המוכנים בעזרת שקית זילוף, ומפזרים סוכריות. |