עוגת שזיפים ונקטרינות בחושהאין כיף גדול כמו לקחת את הפירות שהתעייפו במקרר ולהפוך אותם במחי ערבוב (בסדר, טריפה) לעוגה קיצית יפהפייה ומשמחת לבב אנוש. אם לא תנסו, איך תדעו?
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית עגולה 22 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה. 2 טורפים בקערה (או מקציפים) סוכר, סוכר וניל וביצים לתערובת תפוחה. 3 מוסיפים שמן באיטיות ותוך כדי ממשיכים לטרוף עוד שתי דקות. 4 מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים. פרוסה | צילום: קרן אגם, mako אוכל5 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ושקדים טחונים ומערבבים לתערובת אחידה. 6 מעבירים את התערובת לתבנית האפייה. 7 חוצים את הפירות ומוציאים את הגלעין. מניחים את חצאי הפרי על הבלילה כשהצד הפתוח פונה למטה. 8 מקשטים בגפרורי שקדים ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. 9 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. עוגת שזיפים ונקטרינות בחושה | צילום: קרן אגם, mako אוכל>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? ** לגרסת פרווה ממירים שמנת חמוצה במיץ תפוזים או קרם קוקוס באותה הכמות. ** את השמן ניתן להמיר ב-150 גרם חמאה רכה. במקרה כזה מקציפים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים ביצים וממשיכים כרגיל. ** ניתן להמיר מחצית מהקמח בקמח מלא. ** אפשר להמיר קמח שקדים בקמח לבן באותה הכמות. ** במקום סוכר וניל אפשר להשתמש בתמצית/מחית וניל. ** אפשר להכין את העוגה עם כל פרי שאוהבים. |