עוגת פולנטה ולימוןאם היינו קרן אגם היינו מפזרים על העוגה הזאת קצת רוזמרין לפני ההגשה. מכיוון שאנחנו לא, נסתפק בסירופ שעליה ובקצפת העדינה שלצידה. האם אנחנו פחדנים? אולי. או שזה פשוט יותר מדי טעים כמו שזה![]()
צילום: נופר צור, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית עגולה 24 ס"מ:
לסירופ לימון:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-160 מעלות. 2 מערבבים בקערה חמאה וסוכר עד לקבלת מחית אחידה. 3 מוסיפים קליפת לימון ותמצית וניל ומערבבים שוב. 4 מוסיפים את הביצים אחת אחת. אחרי כל הוספה טורפים את הבלילה עד שהיא נבלעת, ורק אז מוסיפים את הביצה הבאה. ![]() 5 מוסיפים מלח, מיץ לימון, קמח פולנטה, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. 6 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומיישרים. 7 אופים 35-40 דקות. 8 בזמן שהעוגה בתנור מכינים סירופ לימון: מחממים על האש בכלי קטן מים, סוכר ומיץ לימון עד להמסה של הסוכר. 9 כשהעוגה יוצאת מהתנור משקים אותה בסירופ הלימון, ומקשטים בעלי רוזמרין, אם רוצים. ![]() ![]() ** אפשר להגיש עם קצפת מעט ממותקת בצד. ** האמיצים הגדולים יכולים להוסיף מעט רוזמרין קצוץ גם לבלילה של העוגה.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|