פאי נוטלה ואגוזי לוזמה יכול לצאת רע מבצק פריך בשילוב נוטלה? אפילו אם הבצק יתפורר מדובר הרי במעדן. ולא רק זה, אפילו לא נדרשת אפייה מוקדמת של הבצק וגם לא חייבים לקרר אותו! עכשיו קדימה, תתארגנו על צנצנת נוטלה דחוף
צילום: נופר צור, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס״מ):
למלית:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה או בקערה עם הידיים קמח, סוכר לבן וחצי כוס אגוזי לוז. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים ליצירת מרקם פירורי. מוציאים כוס וחצי של פירורי בצק עבור הקראמבל ושומרים אותם במקרר. 2 מוסיפים את הביצה וכף חלב ומעבדים שוב. אם יש צורך והבצק לא מתגבש לכדור, מוסיפים עוד כף חלב בכל פעם בהדרגה עד לקבלת כדור בצק (אפשר עכשיו לעטוף את הבצק בניילון ולצנן במקרר לשעה, אני ויתרתי על השלב הזה). 3 מקמחיםנייר אפייה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול קצת יותר גדול מהתבנית. 4 מחממים תנור ל 180 מעלות. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? 5 הופכים את הבצק עם נייר האפייה עלהתבנית, משחררים את נייר האפייה ומהדקים את הבצק לתבנית. 6 הכנת המלית: יוצקים את תכולת צנצנת הנוטלה מעל הבצק, ומיישרים בעזרת מרית או כף. 7 מפזרים את יתרת אגוזי הלוז, ומעליה מפזרים את פירורי הבצק ששמרנו במקרר. טעימה מאוד מאוד | צילום: נופר צור, mako אוכל8 אופים 30-35 דק׳ עד להזהבה של הבצק. מצננים ומגישים (שימו לב שפחות מתאים לאכול את הטארט כשהוא חם). שומרים במקרר. **לגרסת פרווה ניתן להמיר חמאה במחמאה/נטורינה או 100 גרם שמן קוקוס, ואת הנוטלה בממרח פרווה. **אפשר להמיר אגוזי לוז לכל סוג אגוז אחר כגון פקאן, מקדמיה, מלך. |