עוגיות בשלושה צבעיםבהרבה בתים יש צנצנת עוגיות על השיש לקראת שבת, אבל רק אצלכם תהיה כזאת צנצנת צבעונית ומרשימה, שכל עוגייה בה היא בעצם שלוש עוגיות שונות, שחברו להן לשלם שגדול וטעים מסך חלקיו![]()
צילום: נופר צור, mako אוכל
|
המצרכים :30-35 עוגיות:
לתערובת הכהה:
לתערובת הקינמון והתבלינים:
אופן ההכנה:1 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. 2 בעזרת כף מערבבים בקערה חמאה רכה, סוכר חום וסוכר לבן לתערובת קרמית אחידה. 3 מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב. מוסיפים וניל ומערבבים שוב. ![]() 4 מוסיפים את החומרים היבשים - קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח - ומערבלים לתערובת אחידה. 5 שוקלים את התערובת ומחלקים לשלושה חלקים שווים (אצלי יצא 340 גרם לכל חלק בצק). שמים כל חלק בקערה משלו. 6 מוסיפים לאחת הקערות 2 כפות קקאו ומערבבים היטב, עד שהיא נצבעת באופן אחיד. 7 מוסיפים לקערה השנייה 2 כפות של תערובת תבלינים, ומערבבים היטב לקבלת תערובת בגוון חום .את התערובת האחרונה משאירים כמו שהיא, בהירה. 8 מכניסים את התערובות למקרר להתייצבות לחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. 9 קורצים מכל אחת מהתערובות כדורים קטנים בגודל גולה. מחברים כל שלושה עיגולים בצבעים שונים ובעזרת הידיים מהדקים ומגלגלים מעט ליצירת עוגייה שטוחה. ![]() ![]() ![]() 10 מסדרים את העוגיות בתבנית וממשיכים כך עד שהבצק נגמר. 11 אופים10-11 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות אבל רק מעט. מצננים ומגישים. ** העוגיות יישמרו בכלי אטום עד ארבעה ימים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|