המצרכים :לבצק (לתבנית מלבנית בינונית):
למילוי:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר ומלח. 2 מתקינים את וו הלישה ומפעילים את המיקסר במהירות איטית. 3 מוסיפים ביצים ואת החמאה המומסת וממשיכים ללוש. מוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי לישה, בתחילה מחצית מהכמות ואז עוד קצת בכל פעם, עד שהבצק מתאחד לכדור רך וגמיש. לשים 10 דקות עד שמתקבל כדור חלק. מעבירים לקערה מעט משומנת ומגלגלים את הבצק בשומן כך שיצופה מכל צדדיו. 4 מעבירים להתפחה ללילה במקרר או לשעה וחצי בטמפרטורת החדר. 5 מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה. לפני האפייה | צילום: נופר צור, mako אוכל בציעה | צילום: נופר צור, mako אוכל ועוד אחת | צילום: נופר צור, mako אוכל6 מוציאים את הבצק התפוח למשטח נוח לעבודה ומחלקים אותו ל-7 חלקים שווים. 7 מרדדים כל חלק בצק על משטח מעט מקומח לרצועה ארוכה, ומפזרים שוקולד צ'יפס לאורך הרצועה בחלקה התחתון. מגלגלים לרצועה ארוכה ומרדדים שוב כדי להאריך אותה. 8 כשהרצועה מוכנה מקפלים אותה לשניים (כמו פרסה) ומגלגלים לצורת בורג את שני החלקים. מניחים בתבנית וחוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק. 9 מברישים את רולדות שבתבנית בביצה טרופה, מכסים את התבנית ומניחים להתפחה חוזרת של כ-45 דקות. 10 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הבצק שוב בביצה טרופה ומפזרים שומשום. 11 אופים 20-25 דקות, עד שהמאפים שחומים למראה. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? איזה ביס! | צילום: נופר צור, mako אוכל חתיך בתבנית | צילום: נופר צור, mako אוכל** לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בחצי כוס שמן קנולה ואת החלב במים. |