בבקה שוקולדסוף השבוע הגשום הוא הזדמנות מושלמת להיכנס למטבח בנינוחות השמורה לימים חורפיים ולהעמיד בצק שמרים טוב, שאחר כך יהפוך לעוגת שמרים שוקולד נהדרת. הריחות הם רק בונוס
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית אינגליש קייק לא חד פעמית:
למלית:
לציפוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מנפים לקערת המיקסר קמח, מוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח ומערבבים בכף. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? 2 מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים ביצים, חמאה ולבסוף את החלב לאט לאט. אל תמזגו את כל הכמות פנימה בבת אחת כי ייתכן שלא תזדקקו לכולה. לשים בסך הכל 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. 3 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים, ועדיף לילה שלם במקרר (אפשר להתפיח גם 24 שעות במקרר, ולפני המשך העבודה לתת לבצק להגיע לטמפרטורת החדר). 4 מכינים את המלית: ממיסים בקערה חסינת חום במיקרוגל חמאה ושוקולד מריר בפולסים קצרים. מוציאים ומערבבים היטב לתערובת אחידה. 5 מוסיפים אבקת סוכר וקקאו ומערבבים שוב. בבקה שוקולד | צילום: קרן אגם, mako אוכל6 מצננים, אפשר גם במקרר, ומוציאים מעט לפני שימוש כדי שהתערובת תתרכך. 7 כשהבצק מוכן מוציאים אותו למשטח עבודה, ולשים מעט להוצאת אוויר. על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק וגדול ככל שניתן. 8 בעזרת פאלטה או כף מורחים בנדיבות על כל שטח הבצק ממרח שוקולד. מגלגלים את מלבן הבצק שלנו מהצד הרחב צמוד צמוד לגליל ארוך, ובעזרת סכין חדה חותכים ומחלקים את הגליל באמצע לשני לחלקים שווים. 9 מלפפים את שני חלקי הבצק אחד בשני ליצירת בורג, ומניחים בתבנית. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומברישים את העוגה בביצה טרופה. 10 אופים במשך 30-40 דקות, עד שהעוגה שחומה למראה. 11 מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. ** לגרסת פרווה: ממירים את החמאה בבצק בשליש כוס שמן קנולה, ואת החלב במים או חלב סויה. במלית אפשר להשתמש במקום בשוקולד מריר וחמאה - בממרח שוקולד פרווה מוכן, ולהוסיף לו מעט קקאו לייצוב. |