עוגת לימון ואוכמניותרגע לפני שפסח משתלט אתם מוזמנים להתפנק עם העוגה המהממת הזאת, שמשלבת שני טעמים שפשוט נועדו זה לזה (וגם קראמבל, שפשוט נועד להכל)![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לקראמבל (תבנית עגולה בקוטר 22):
לעוגה:
אופן ההכנה:1 לקראמבל: מערבים בקערה קמח וסוכר לבן, מוסיפים חמאה קרה ובעזרת הידיים מעבדים לפירורים גסים. מכניסים למקרר. 2 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה. 3 מכינים את בלילת העוגה: טורפים בקערה ביצים עם סוכר לבן. מוסיפים שמן קנולה וחמאה מומסת וטורפים. 4 מוסיפים חלב, גרידת לימון, מיץ לימון ווניל ומערבבים. 5 מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית. 6 מערבבים בקערה את האוכמניות עם כף קמח. 7 מפזרים את האוכמניות מעל הבלילה בתבנית, ועליהן מפזרים את הקראמבל באופן אחיד. 8 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו והעוגה שחומה למראה. מצננים ומגישים. ![]() ** העוגה תישמר כשהיא עטופה היטב במקרר כחמישה ימים. ** לגרסת פרווה אפשר להכין את הקראמבל עם מרגרינה בטעם חמאה או כמה כפות של שמן קנולה; בבלילת העוגה אפשר להמיר חמאה מומסת בעוד 3 כפות שמן קנולה ואת החלב בחלב סויה, מיץ תפוזים או שמנת צמחית.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|