1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2 מקציפים במיקסר ביצים וסוכר במהירות גבוהה למשך 6-8 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה.
3 מוסיפים את השמן לאט ובזרם חלש תוך כדי הקצפה.
4 מוסיפים מיץ וקליפת לימון, תמצית וניל ושמנת חמוצה ומערבבים.
>> לבלוג של קרן אגם
עוגת לימון וקראמבל שקדים | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
5 מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח ואבקת אפייה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
6 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-10 דקות.
7 בינתיים מכינים את הקראמבל: מערבבים בקערה קמח וסוכר, מוסיפים קוביות חמאה רכה ומפוררים בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת פירורית.
8 מוסיפים את גפרורי השקדים ומערבבים היטב.
פרוסת עוגת לימון | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
9 אחרי 10 דקות של אפייה פותחים את התנור ומפזרים על העוגה את הפירורים (ככה הם לא ישקעו).
10 אופים עוד 30-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
* העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב במקרר כארבעה ימים.