עוגת לימון וקראמבל שקדיםהנסיכה שלנו לסוף השבוע הקרוב היא בכלל עוגה בחושה - שבזכות מעטה הקראמבל מקבלת בקלילות מראה של מיליון דולר. והטעם? לימוני חורפי וחמצמץ, כמו שאנחנו אוהבים![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ:
לקראמבל שקדים:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. 2 מקציפים במיקסר ביצים וסוכר במהירות גבוהה למשך 6-8 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה. 3 מוסיפים את השמן לאט ובזרם חלש תוך כדי הקצפה. 4 מוסיפים מיץ וקליפת לימון, תמצית וניל ושמנת חמוצה ומערבבים. ![]() 5 מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח ואבקת אפייה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. 6 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-10 דקות. 7 בינתיים מכינים את הקראמבל: מערבבים בקערה קמח וסוכר, מוסיפים קוביות חמאה רכה ומפוררים בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת פירורית. 8 מוסיפים את גפרורי השקדים ומערבבים היטב. ![]() 9 אחרי 10 דקות של אפייה פותחים את התנור ומפזרים על העוגה את הפירורים (ככה הם לא ישקעו). 10 אופים עוד 30-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. * העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב במקרר כארבעה ימים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|