1 מחממים תנור ל-160 מעלות. מקציפים במיקסר את החלמונים עם כוס אחת של סוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
2 מוסיפים בהדרגה ותוך כדי הקצפה את השמן ואז את מיץ התפוזים.
3 מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים לתערובת אחידה.
4 מעבירים את הבלילה לקערה גדולה.
יפה שלנו! | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
5 שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר (חשוב מאוד, אחרת הקצפת החלבונים יכולה להיכשל לגמרי).
6 מקציפים את החלבונים עם כוס הסוכר שנותרה 3-4 דקות, לקבלת קצף תפוח ויציב.
7 מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות.
8 מוציאים שליש מהתערובת לקערה נפרדת, ומערבבים פנימה אבקת קקאו.
9 מעבירים את הבלילה הבהירה לתבנית משומנת ושופכים מעליה את בלילת הקקאו הכהה. בעזרת סכין יוצרים צורת שיש.
10 אופים 50-60 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית.
>> לבלוג של קרן אגם
>> לסדנאות של קרן אגם
אנחנו ניקח את זה מפה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** העוגה תישמר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר.