עוגה דניתהדנים קוראים לה Dream Cake וכשמה כן היא - עוגת וניל בחושה חלומית, עם ציפוי קוקוס-קרמל מטורף. בזכות הרכות של העוגה והטעמים המדהימים שהציפוי מוסיף, יש מצב שמדובר באחת העוגות הטובות שתכינו אי פעם![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה בתחתית ובצדדים. 2 מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר 5-6 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. 3 מערבבים בקערה קטנה חמאה מומסת, חלב ותמצית וניל. 4 מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הביצים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. ![]() 5 מוסיפים את תערובת החלב ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. 6 מעבירים לתבנית ואופים כ-35 דקות. 7 הציפוי: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים חלב וסוכר חום ומבשלים דקה נוספת תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש, מוסיפים קוקוס ומערבבים היטב. 8 כשהעוגה מוכנה שופכים עליה את תערובת הקוקוס, ומיישרים. ![]() 9 מעלים את חום התנור ל-200 מעלות ומחזירים את העוגה ל-5-10 דקות, עד שציפוי הקרמל משחים. 10 מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים. * העוגה תישמר במקרר כשהיא עטופה היטב עד 4 ימים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|