1 מרפדים תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות. עוטפים את שולי התבנית מבחוץ בנייר כסף (זה יימנע מהקרמל לנזול בתנור).
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 הקרמל: מחממים בסיר קטן את הסוכר וכשהוא נמס מוסיפים קוביות חמאה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהתערובת מקבלת גוון צהבהב. מדי פעם מערבבים בכף עץ.
4 מעבירים את הקרמל לתבנית האפייה ומסדרים את חצאי התמרים כשהצד הפתוח שלהם פונה למעלה. מתחילים עם המעגל החיצוני וממשיכים כלפי פנים.
>> לבלוג של קרן אגם
5 העוגה: מקציפים במיקסר ביצים וסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים תמצית וניל ושמן במזיגה איטית וממשיכים להקציף עוד כשתי דקות.
6 מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ושמנת חמוצה. מערבבים לתערובת אחידה.
7 מעבירים את תערובת העוגה לתבנית, מיישרים ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
8 מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה לנוח 5 דקות. מעבירים סכין בין דפנות העוגה לתבנית והופכים אותה על צלחת הגשה.
9 מצננים לחלוטין ורק אז מגישים.
* העוגה במיטבה יום אחרי האפייה, לכן מומלץ להכין אותה יום מראש ולשמור עטופה היטב בטמפרטורת החדר.