גביניות שמרים שכל אחד יכול להכיןאם בחגי שבועות קודמים חסנו עליכם והתמקדנו בעוגות בחושות רק-לערבב-ולתנור - השנה אנחנו מרשים לעצמנו לצפות מכם ליותר. חודשיים אפיתם בבית עכשיו, אז מה זה כבר גביניות? האמת, קטן עליכם
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (30 יחידות):
למלית:
להברשה:
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט. 2 מוסיפים סוכר, מחברים את וו הלישה ומתחילים לערבל במהירות איטית. 3 מוסיפים ביצים, חמאה רכה ושמן ומערבלים. מוספים מלח ומערבלים שוב. 4 מוסיפים את החלב במזיגה איטית תוך כדי לישה, ולשים 8 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך, גמיש ונעים למגע. 5 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים בפנים כך שישומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי במקום חשוך וחמים. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? גביניות של קרן אגם | צילום: קרן אגם, mako אוכל6 בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. 7 לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח מעט מקומח ומחלקים לשניים. 8 מרדדים כל חלק לריבוע בגודל של כ-30*30 ס"מ ומחלקים בעזרת סכין או גלגלת פיצה לריבועים שווים. 9 מניחים במרכז כל ריבוע כפית ממלית הגבינה וסוגרים את הריבוע: מהדקים 2 פינות אלכסוניות אחת לשנייה ואז את הפינות הנגדיות, לצורת מעטפה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. 10 מברישים את הגביניות בביצה טרופה ומניחים להתפחה של כחצי שעה. 11 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. 12 אופים 30-25 דקות, עד שהגביניות מזהיבות, ובינתיים מכינים סירופ סוכר: מרתיחים בסיר קטן מים וסוכר, מורידים את האש לבינונית ומבשלים 8-7 דקות, להסמכה. 13 כשהגביניות מוכנות מוציאים אותן מהתנור, מברישים בסירופ סוכר ומגישים. * אפשר לשמור את הגביניות כשהן עטופות היטב במקרר, ולחמם מעט לפני ההגשה. |