1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
2 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את הביצים ביצים אחת אחת וממשיכים לערבל עד שהן נטמעות בבלילה.
3 מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה וקוקוס ומערבבים.
>> מתכונים לחנוכה
>> מתכונים ללביבות
>> מתכונים לסופגניות
4 מוסיפים יוגורט ווניל ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.
5 מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית ומיישרים מעט. מוזגים את הריבה ומיישרים שוב, ומכסים במחצית השנייה של הבלילה. בעזרת סכין יוצרים צורת שיש בעוגה.
6 מפזרים מלמעלה גפרורי שקדים וקינמון.
7 אופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
8 מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
>> לבלוג של קרן אגם
עוגת שיש קוקוס-ריבה | צילום:
נופר צור, mako אוכל
** העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב.
** לגרסת פרווה: ממירים את החמאה במרגרינה בטעם חמאה או בחצי כוס שמן קנולה, ואת היוגורט ממירים בקרם קוקוס או מיץ תפוזים.