עוגת תפוחים וקינמוןבכל שנה, עם הסימנים הראשונים של החורף, מתעורר בנו חשק עז לאפות עוגת תפוחים טובה, כזו שתמלא את כל הבית בניחוחות מטריפים של קינמון. זאת הנבחרת שלנו להשנה
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית עגולה 24 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. 2 מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, מלח, קמח שקדים, קינמון וכוס אחת של סוכר לתערובת אחידה. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? 3 טורפים בקערה נפרדת את הביצים עם חצי כוס הסוכר שנותרה למשך 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. מוסיפים שמן, וניל וחלב וממשיכים לטרוף עוד כדקה. 4 מאחדים את תערובת הביצים והשמן עם תערובת הקמחים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. 5 שומרים חופן תפוחים בצד, ואת השאר מערבבים לתוך הבלילה. 6 מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים מעט ומפזרים על הבלילה את יתרת התפוחים ועליהם את השקדים הפרוסים. 7 אופים 45-50 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. 8 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. במלוא הדרה | צילום: קרן אגם, mako אוכל** לגרסת פרווה אפשר להמיר את החלב בחלב סויה. ** העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים. |