המצרכים :לתבנית מלבנית 25*30:
לתפוחים:
לבלילה:
להברשת העלים:
אופן ההכנה:1 מבשלים את התפוחים עם הסוכר והקינמון במחבת רחבה תוך כדי ערבוב, עד שהתפוחים מתרככים מעט (כמה דקות בודדות). 2 מערבבים בקערה את כל חומרי הבלילה. 3 מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את התבנית. 4 מניחים עלה פילו אחד על התבנית ומברישים אותו בחמאה מומסת. משאירים את השוליים מחוץ לתבנית (נקפל אותם פנימה רק בסיום המילוי). 5 חוזרים על הפעולה עם עלה נוסף. 6 מפזרים מחצית מכמות התפוחים על הפילו. יאללה להסתער | צילום: נופר צור, mako אוכל אתם עדיין כאן? | צילום: נופר צור, mako אוכל7 קורעים עלה פילו נוסף לשניים-שלושה חלקים וטובלים אותו בבלילה. מקמטים את העלה ומניחים על שכבת התפוחים. חוזרים על הפעולה עם עוד 4-5 עלים. 8 מוציאים מהתפוחים שנשארו בערך חופן, ואת השאר מפזרים שוב בתבנית. 9 טובלים עוד 5-6 עלי פילו בבלילה, מקמטים ומניחים בתבנית. >> עוגת דבש נהדרת לארוחת ראש השנה 10 מוזגים לתבנית את תערובת הבלילה שנותרה, ומפזרים את חופן התפוחים ששמרנו בצד. 11 מקפלים את שולי עלי הפילו שבהם ריפדנו את התבנית על המילוי (ראו בתמונה). 12 אופים את העוגה 40 דקות, עד הזהבה. בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם, אפשר עם כדור גלידה בצד. ולסיום סיומת | צילום: נופר צור, mako אוכל** העוגה תישמר במקרר עד שלושה ימים, אבל חובה לחמם אותה היטב לפני ההגשה. |