ריבועי בצק פריך שקדים, ריבה ומרנג קוקוס לימוןקלאסיקה של סבתות: בצק פריך בכלום עבודה (רק ערבוב קל בידיים), ריבה ומרנג שנמס בפה. ממש כאילו סבתא בלה קפצה לביקור
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית מרובעת או מלבנית 20*30:
לקצף:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית. 2 מערבבים בקערה קמח, אבקת שקדים, אבקת אפייה וסוכר. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? חיתוכיות - ריבועי בצק פריך עם ריבה ומרנג | צילום: קרן אגם, mako אוכל3 מוסיפים חלמונים, תמצית וניל וחמאה מומסת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה (אפשר להתחיל עם כף ולבסוף לגבש עם הידיים). 4 משטחים את הבצק בתבנית באופן אחיד בעזרת הידיים. 5 אופים 10 דקות, עד להזהבה קלה. 6 בינתיים מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חלבונים, סוכר ומלח לקצף מבריק ויציב. מוסיפים פנימה קוקוס וקליפת לימון ומערבבים. 7 כשהעוגה יוצאת מהתנור מורחים עליה ריבה באופן אחיד. 8 מעבירים את תערובת החלבונים אל מעל הריבה ומיישירים באופן אחיד . 9 אופים 25-30 דקות, עד שהמרנג שחום. מצננים לחלוטין. 10 חותכים לריבועים ומגישים. **אפשר להמיר את השקדים הטחונים בקמח לבן באותה כמות. |