המצרכים :ל-15-18 יחידות:
להברשה אחרי האפייה:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים יבשים ומלח. 2 מפעילים את המיקסר ומוסיפים לאט לאט מחצית מכמות המים. כשהמים נטמעים בקמח מוסיפים את הדבש והשמן, ואז לאט לאט עוד מים עד שהבצק מתגבש לכדור רך וגמיש. לשים בסך הכל כ-10 דקות. 3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב ומגלגלים אותו בשומן. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי במקום חמים. ההברשה | צילום: נופר צור, mako אוכל4 מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים לכדורים במשקל של כ-45 גרם כל אחד. 5 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 6 פותחים כל כדור עם האצבעות, מגלגלים לרצועה ומסדרים על תבנית אפייה במרווחים קטנים. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ-25 דקות. 7 מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את המקלות (ללא ציפוי) 15-20 דקות, עד להזהבה. 8 מערבבים בקערה חמאה מומסת עם שום כתוש, בזיליקום ומלח גס. 9 מברישים את מקלות הלחם בתערובת החמאה ומגישים חם. כמו חיילים | צילום: נופר צור, mako אוכל החתיכה החסרה | צילום: נופר צור, mako אוכל אמרנו רכים או לא אמרנו? | צילום: נופר צור, mako אוכל>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? ** המקלות במיטבם ביום האפייה אך ניתן להקפיאם בעודם טריים, להפשיר ולחמם לפני ההגשה. |