קיש בצל וכרישה מקמח מלאמרגע שנתקלנו במתכון הזה כל מה שמתחשק לנו לעשות זה להריץ מהר את פסח ולהגיע ישירות לשבועות - החג שיודע לתת כבוד למאפים האלה. ותאמינו לנו, לקיש הזה, עם פירורי הקראמבל הזהובים, מגיע ים של כבוד![]()
צילום: נופר צור, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (תבנית מלבנית 20*30 ס"מ):
למלית:
לבצלים:
אופן ההכנה:1 הבצק: מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, מלח, תימין/אורגנו ופרמזן. 2 מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים קצרים לקבלת תערובת פירורית. מוציאים כוס מהפירורים ושומרים אותה בצד. 3 מוסיפים כף מי קרח למעבד המזון ומעבדים שוב. אם הבצק לא הופך לכדור מוסיפים עוד כף. ![]() 4 מאחדים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. 5 הבצלים: מקפיצים בשמן זית את הבצל והכרישה עם השום עד שהם שקופים ורכים. מניחים בצד. 6 מערבבים בקערה את כל חומרי המלית. מוסיפים את תערובת הבצל ומערבבים שוב. 7 מחממים תנור ל-180 מעלות. 8 מקמחים היטב נייר אפייה, מניחים את הבצק, מקמחים שוב ומכסים בעוד נייר אפייה. מרדדים את הבצק כך שיהיה קצת יותר גדול מהתבנית. ![]() 9 מסירים את נייר האפייה העליון והופכים את הבצק לתבנית. מסירים בעדינות את נייר האפייה התחתון (שעכשיו נמצא למעלה). 10 מהדקים את הבצק היטב לבסיס ולדופנות התבנית. 11 מעבירים פנימה את המלית. 12 מערבבים את תערובת הפירורים ששמרנו בצד עם רבע כפית מלח גס. 13 מפזרים את הפירורים על המלית באופן שווה. 14 אופים 35-40 דקות, עד להזהבה. מגישים חם.
| המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|