המצרכים :ל-15 לחמניות:
לציפוי:
להברשה:
אופן ההכנה:1 מערבבים במהירות איטית במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים יבשים, סוכר, מלח ודבש. 2 מוסיפים יוגורט וכוס מים ומתחילים ללוש. אם יש צורך מוסיפים עוד רבע כוס מים. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? מי לקח ביס? | צילום: קרן אגם, mako אוכל3 לשים את הבצק כ-10 דקות בסך הכל עד לקבלת בצק חלק וגמיש. בדקה האחרונה מכניסים את הזיתים. 4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, ומגלגלים אותו כך שיכוסה בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי. 5 מוציאים את הבצק התפוח למשטח מעט מקומח ומחלקים ל-15-16 כדורים במשקל 110 גרם כל אחד. 6 מרפדים את שתי תבניות התנור בנייר אפייה. 7 מגלגלים בעזרת הידיים כל כדור בצק לגליל ומועכים את הקצוות לקבלת לחמנייה שמנמנה במרכז ודקה בקצוות. מסדרים בתבניות, מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ-30 דקות. 8 מחממים תנור ל-200 מעלות. 9 מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות. 10אופים 15-20 דקות, עד שהלחמניות זהובות. יפות יפות שבא לבכות | צילום: קרן אגם, mako אוכל בערימה | צילום: קרן אגם, mako אוכל** הלחמניות במיטבן ביום האפייה. ** אפשר להמיר את קמח הלחם בקמח לבן רגיל או בקמח כוסמין לבן. ** אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח מלא, ולהוסיף לבצק עוד 3-4 כפות מים. ** ללחמניות פרווה אפשר להמיר את היוגורט ברבע כוס שמן, אבל התוצאה שתתקבל שונה. |