1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצף אחיד. מעבירים לקערה גדולה ומניחים בצד.
פרוסה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
3 באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) מקציפים את החלמונים עם המחצית השנייה של הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים יוגורט, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים היטב.
4 מוסיפים וניל ולימון (קליפה ומיץ) ומערבבים שוב.
5 מאחדים בתנועות קיפול עדינות את תערובת החלמונים עם תערובת החלבונים. מעבירים לתבנית.
6 אופים 45-50 דקות, עד שהעוגה אינה רוטטת. מכבים את התנור, פותחים אותו ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. בשלב הזה אפשר להעביר סכין סביב הדפנות של העוגה, כדי שתצנח קצת פחות.
7 מצננים עוד מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
עוגת יוגורט לימון ללא קמח | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
>> לבלוג של קרן אגם
>> לסדנאות של קרן אגם
** העוגה טעימה כשהיא חמימה אבל גם אחרי צינון.
** העוגה תישמר כשהיא עטופה במקרר עד שלושה ימים.