פאי שוקו גבינהאנחנו אוהבים את השילוב של שוקולד וגבינה, אבל האמת - רק כשהוא במינונים הנכונים. כל כך בקלות השוקולד יכול להאפיל על הגבינה, או הגבינה לדחוק הצידה את השוקולד, ובזה אנחנו חלילה לא רוצים. ככה, בדיוק ככה![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק הפריך (תבנית עגולה קוטר 22 ס"מ):
למלית השוקולד:
למלית הגבינה:
לציפוי השוקולד:
אופן ההכנה:1 הבצק: במעבד המזון עם להב פלדה מערבבים קמח ואבקת סוכר. מוסיפים חמאה ומעבדים לפירורים. מוסיפים מי קרח ומעבדים לכדור בצק. 2 מניחים את כדור הבצק בתבנית ובעזרת הידיים משטחים אותו על התחתית. אם יש מספיק בצק אפשר לעלות מעט לדפנות. 3 שכבת השוקולד: מחממים תנור ל-180 מעלות. 4 ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה, מערבבים היטב ומוסיפים קקאו, אבקת אפייה, מלח, תמצית וניל וסוכר חום. מערבבים. 5 בקערה נפרדת טורפים ביצים ושמנת מתוקה לתערובת מעט תפוחה. 6 מאחדים את תערובת השמנת עם תערובת השוקולד. 7 מעבירים את הבלילה אל מעל הבצק בתבנית ואופים כ-10 דקות להתייצבות קלה. 8 בינתיים מכינים את מלית הגבינה: מערבבים בקערה שמנת להקצפה, גבינת שמנת, ריקוטה, וניל, קמח וסוכר לבן לתערובת אחידה. 9 מוציאים את הפאי מהתנור ומעבירים את תערובת הגבינה אל מעל תערובת השוקולד. 10 מורידים את חום התנור ל-160 ואופים עוד 40-45 דקות, להתייצבות. 11 מוציאים את הפאי מהתנור ומצננים. ![]() 12 מכינים ציפוי שוקולד: ממיסים במיקרו שוקולד מריר עם שמנת להקצפה. מערבבים היטב לתערובת חלקה, ובעזרת כף מצפים את חלקו העליון של הפאי. מעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|