1 מערבבים במיקסר קמח ושמרים יבשים, מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים סוכר לבן, מלח, ביצים ושמן. מוסיפים את המים לאט לאט עד שהבצק מתגבש לכדור (אם צריך, מוסיפים עוד כף-שתיים), ולשים למשך 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים במקום חמים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים.
3 בינתיים מערבבים חמאה ושום ליצירת חמאת שום.
4 מכינים קערה מאורכת עם קצת מים וקערה עם שומשום.
5 מוציאים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומחלקים אותו לשניים.
6 מקמחים מעט את המשטח ומרדדים את אחד מחלקי הבצק למלבן דק.
7 בעזרת פלטה או ספטולה מורחים מחצית מכמות החמאה על המלבן באופן שווה. מפזרים מחצית מכמות המוצרלה ובעזרת גלגלת פיצה חותכים את המלבן לרוחבו לרצועות ברוחב 2 ס"מ ומגלגלים כל רצועת בצק לשבלול (אפשר לחלופין לגלגל את הבצק בשלמותו לרולדה ואז לפרוס אותה לשושנים).
8 טובלים במים את החלק החיצוני של כל שבלול. מעבירים לקערת השומשום ומגלגלים אותו בשומשום.
9 מניחים את השבלול על משטח העבודה ובעזרת כף היד מועכים כך שישתטח מעט.
10 חוזרים על הפעולות עם כל השבלולים ואז עם החלק השני של הבצק, ומסדרים את השבלולים בתבנית מרופדת נייר אפייה או משומנת. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-40 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
1 אופים את השבלולים כ-25 דקות, עד שהם משחימים יפה. מגישים חם.
>> לבלוג של קרן אגם
>> לסדנאות של קרן אגם
שבלולי חמאת שום | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** אפשר להקפיא את השבלולים בעודם טריים, ולפני ההגשה להפשיר מעט ולחמם.