עוגת שזיפים קיציתכבר חודשים שאנחנו כמהים לעוגת שזיפים טובה, כזאת שחוגגת את היופי של הקיץ הישראלי, והשבוע אנחנו סוף סוף מגשימים את הפנטזיה. יש לנו הרגשה שהמתוקה הזאת הולכת לככב אצלנו עכשיו כמה סופי שבוע טובים
צילום: נופר צור, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית עגולה קוטר 22 ס"מ:
לקראמבל:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 לקראמבל: מערבבים בקערה קמח וסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה ומועכים בעזרת הידיים ליצירת פירורים. שומרים במקרר. 2 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה. 3 טורפים בקערה גדולה (או עם וו הקצפה במיקסר) סוכר חום וחמאה לקבלת תערובת אחידה. טעימה מאוד מאוד | צילום: נופר צור, mako אוכל4 מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב לאיחוד הבלילה. מוסיפים וניל ומערבבים היטב. 5 בקערה נוספת מערבבים קמח וקמח שקדים, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון. 6 מעבירים מחצית מתערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים היטב היטב, רצוי במטרפה, למניעת גושים. מוסיפים מחצית מהשמנת החמוצה ומערבבים שוב. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים, ואז את יתרת השמנת החמוצה ומערבבים שוב. 7 מעבירים את הבלילה לתבנית ומסדרים את פרוסות השזיפים מלמעלה. 8 מפזרים את הקראמבל ואת השקדים הפרוסים ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. 9 מקשטים באבקת סוכר ומגישים. יאללה, להסתער | צילום: נופר צור, mako אוכל>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? ** העוגה תישמר עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב במקרר. ** אפשר להמיר את השזיפים בכל פרי אחר (משמשים, נקטרינות, אפרסקים וכו'). |