1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.
2 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חמאה וסוכר למשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מתכונים לראש השנה
עוד קינוחים לראש השנה
מתכון לעוגת דבש קלאסית
3 מוסיפים את הביצים (בשלמותן) תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף 2-3 דקות נוספות.
4 מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים דבש, תמצית וניל, אבקת אפייה, קמח ואבקת סודה לשתייה. לבסוף מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או גב כף.
6 פורסים את חצאי התפוחים לפרוסות דקות אבל לא עד הסוף, כך שהן יישארו מחוברות ותתקבל מעין מניפה.
7 מסדרים את מניפות התפוחים בעיגול סביב שולי התבנית.
8 מפזרים על התפוחים דבש, סוכר חום ושקדים פרוסים.
9 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
10 מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
>> לבלוג של קרן אגם
** לגרסה פרווה ממירים את החמאה בשני שליש כוס שמן קנולה ואת השמנת החמוצה במיץ תפוזים, קרם קוקוס או שמנת פרווה.