חלת בריוש עם צימוקיםחושבים שבריוש זה מסוג הלחמים שאוכלים רק בחוץ, במסעדות, או לכל הפחות אצל החברים שעשו קורס קונדיטוריה? שטויות במיץ - עם המתכון הזה גם אתם יכולים להכין חלת בריוש עשירה, רכה, מתקתקה וחמאתית לשבת![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית עגולה או רינג בקוטר 26 ס"מ:
לסירופ סוכר:
לציפוי ומריחה:
אופן ההכנה:1 משרים את הצימוקים במים חמימים למשך חצי שעה. מסננים. 2 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים היטב. 3 מפעילים את המיקסר על מהירות איטית ומוסיפים סוכר, ביצים וחמאה. 4 מוסיפים חלב - מתחילים עם חצי כוס וממשיכים רק אם יש צורך - ומוסיפים את הצימוקים. ממשיכים ללוש. אחרון מוסיפים את המלח. 5 לשים עד שהבצק חלק וגמיש (אמור לצאת כ-10 דקות לישה בסך הכל). 6 מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שישומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומכניסים להתפחה של לילה במקרר (הבצק תופח ממש מעט וזה בסדר). 7 למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר, כשעה. ![]() 8 מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח ומחלקים ל-15 כדורים שווים. 9 משמנים היטב תבנית או רינג ומסדרים את כדורי הבצק בצמידות זה לזה, מהמעגל החיצוני ופנימה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כשעתיים. 10 מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את כדורי הבצק פעמיים בביצה טרופה ומפזרים גבישי סוכר. 11 אופים את החלה כ-35 דקות, עד שהיא זהובה (החלה לא תופחת הרבה גם בתנור). 12 בינתיים מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בסיר קטן על אש גבוהה מים וסוכר. לאחר רתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך בעבוע עדין 8-10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה לסירופ. 13 כשהחלה יוצאת מהתנור מברישים אותה בסירופ. 14 מצננים מעט, וטורפים. * החלה במיטבה ביום האפייה, אבל אם תעטפו אותה היטב בניילון נצמד אחרי הצינון היא תישאר טרייה גם ביום למחרת. * ניתן להקפיא את החלה בעודה טרייה, עטופה היטב.
| המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|