המצרכים :ל-3 בגטים לא גדולים:
לאפייה:
אופן ההכנה:1 לילה קודם מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים בכף עץ 10-20 שניות, רק עד לאיחוד של החומרים. אם הבצק עדיין פירורי מוסיפים מעט מים. 2 מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של 12-15 שעות בטמפרטורת החדר (חשוב - לא במקרר). >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? 3 למחרת מחממים תנור ל-225 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה (אם יש אבן פיצה - ממקמים אותה על הרשת במרכז התנור). 4 מקמחים משטח עבודה בהמון קמח ומוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח. 5 הופכים את הבצק כך שהחלק התחתון שכבר מקומח עובר למעלה, ומגלגלים את הבצק בתוך הקמח כדי שיהיה מקומח מכל הכיוונים. בגט מושלם ללא לישה | צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה הכי פשוט שיש | צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה6 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים בגודלם. 7 מותחים את הבצק בעזרת הידיים על המשטח המקומח ליצירת עלה ארוך וקצת רחב. מהדקים את העלה למשטח כדי לשטח אותו עוד טיפה. 8 מקפלים את השליש התחתון של הבצק לאמצע, ומעליו את השליש העליון עד הסוף, כך שהבצק נסגר לגליל. הופכים את הבצק כך שהתפר יפנה כלפי מטה ואם רוצים מעצבים קצת עם הידיים, ליצירת גליל שהצדדים שלו מעט צרים יותר מהמרכז. חתיך הורס | צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה איך אפשר לסרב לשניים כאלה על הבוקר? | צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה מבפנים | צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה9 מניחים את הגליל על תבנית התנור, ובעזרת סכין מאוד חדה חותכים שלושה-ארבעה פסים אלכסוניים לאורך הבצק. ממשיכים עם שאר הבצק. 10 כשכל שלושת הבגטים מוכנים, זורקים על תחתית התנור את קוביות הקרח ומיד מכניסים את הבגטים לתנור (אל תחששו מהקרח, הוא נמס מיד ומתאדה, ויוצר קראסט מדהים לבצק). 11 אופים 20-25 דקות, עד שהבגטים שחומים ויפים. >> עוד הסברים ותמונות במתכון המקורי לבגט בבלוג "נשואה למאפייה" |