רוגלך אגוזים מבצק פריךהבצק הזה כל כך רך ונעים בפה, והמלית כל כך טעימה, שאי אפשר להאשים אותנו על זה שהכנו את העוגיות האלה לשבירת הצום וחיסלנו את כולן הרבה הרבה לפני שהוא אפילו התחיל. אנחנו בסך הכל בני אדם
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק הפריך (32 עוגיות):
למילוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם המלית: טוחנים במעבד מזון עם להב פלדה אגוזי מלך, סוכר לבן וסוכר וניל לתערובת פירורית. מוסיפים חלבון ביצה וכף מים ומערבבים שוב. אמורה להתקבל תערובת דביקה וסמיכה. מעבירים את התערובת למקרר ומכינים את הבצק. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? בתבנית | צילום: קרן אגם, mako אוכל2 הבצק: באותו מעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח עם אבקת סוכר ואבקת אפייה. 3 מוסיפים חמאה ומעבדים שוב, עד שנוצרים פירורים. 4 מוסיפים חלמון ביצה ושמנת חמוצה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד בלבד. 5 מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, עוטפים כל אחד בנפרד בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. 6 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. הכי טוב עם תה | צילום: קרן אגם, mako אוכל7 מרדדים על משטח מעט מקומח את כדורי הבצק לעיגולים דקיקים. 8 בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה מחלקים כל עיגול בצק לשמונה משולשים, ממש כמו פיצה. 9 מגלגלים בידיים בערך כפית של מלית, יוצרים צורת גליל ומניחים בחלק הרחב של המשולש. מגלגלים לצורת רוגלע ומניחים על תבנית התנור. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק וכל המלית. 10 אופים 20-25 דקות, עד שהעוגיות שחומות. מקשטים באבקת סוכר ומגישים. ** העוגיות יישמרו בכלי אטום עד 5 ימים בטמפרטורת החדר. ** לגרסת פרווה מחליפים את החמאה במרגרינה בטעם חמאה ואת השמנת החמוצה במיץ תפוזים (מתחילים בחצי כוס ומוסיפים עוד אם צריך) |