1 בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים וסוכר.
2 מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים ביצים, שמן קנולה ומלח. מוסיפים את המים ולשים את הבצק עד שהוא מתאחד. אם צריך, מוסיפים עוד קצת מים.
עקב בצד אגודל | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
מי גונב אחת? | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
3 לשים את הבצק 9-10 דקות עד שהוא חלק וגמיש.
4 מוציאים לקערה משומנת מעט, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5 מוציאים את הבצק מהקערה ולשים קצרות בידיים להוצאת האוויר.
6 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם כל אחד ומסדרים על מגש משומן מעט. מכסים במגבת ומניחים ל-20 דקות.
7 מרדדים כל כדור בצק לרצועה ארוכה וקולעים לצורת לחמניית שמונה (ראו בסרטון).
8 מסדרים את הלחמניות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה תוך שמירה על מרווחים קטנים ביניהן. מכסים במגבת ומניחים להתפחה של 45 דקות.
9 מחממים תנור ל-180 מעלות.
10 מערבבים בקערה כפית נס קפה עם מים עד להמסה מוחלטת. מוסיפים ביצה וטורפים היטב.
11 מברישים את הלחמניות התפוחות בזהירות בתערובת הביצה ומפזרים פרג.
12 אופים את הלחמניות 20-25 דקות, עד שהן שחומות ויפות.
>> לבלוג של קרן אגם
>> לסדנאות של קרן אגם
תפוחות יפה יפה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
לפני האפייה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** הלחמניות יישמרו עד יומיים כשהן עטופות היטב בשקית.
** ניתן להקפיא אותן אחרי שהן מצטננות, כשהן עטופות היטב.
** הקפה נותן צבע ולא משאיר טעם, אבל אם רוצים אפשר לוותר עליו.