המצרכים :לבצק:
למלית:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 2 מכינים את המלית: ממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל את השוקולד, החלב המרוכז והשמן. מערבבים עד לאיחוד, ומניחים לצינון (את האגוזים נפזר מעל המלית לפני האפייה). 3 מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים קמח, סוכר ומלח, מוסיפים את הווניל ואת קוביות החמאה, ובפולסים קצרים מעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים כף חלב ומעבדים שוב. אם הבצק לא הפך לכדור מוסיפים עוד כף חלב, ומעבדים שוב. 4 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן. מורחים על כל חלק שליש ממלית השוקולד. מפזרים אגוזים קצוצים ומגלגלים לרולדה. 5 מעבירים את הגלילים בזהירות לתבנית. בעזרת סכין חדה חורצים ברולדות פסים בעומק מ"מ - זה יקל עליכם בשלב החיתוך אחרי האפייה. חורצים את הרולדות מבעוד מועד | צילום: נופר צור, mako אוכל6 אופים את הרולדות 20 עד 25 דקות, עד שהן זהובות. מצננים מעט לפני שפורסים, ומקשטים באבקת סוכר. עם אבקת סוכר או בלי | צילום: נופר צור, mako אוכל>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? **לגרסת פרווה ממירים בבצק חמאה לנטורינה ואת החלב במים קרים. **ניתן להמיר את מלית השוקולד לממרח שוקולד קנוי כגון נוטלה, השחר וכו'. |