קינוח פאי לימון בכוסות אישיותאנשים פשוטים אנחנו, אוהבים את החיים שלנו קלים - אבל לא מוכנים לוותר על הרושם, בטח שלא בקינוח. אז מה עושים? בדיוק מה שקרן אגם מציעה פה. קינוח אישי לפנתיאון![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים (5 מנות):לקרם:
לתחתית:
אופן ההכנה:1 טורפים בסיר בינוני על אש בינונית סוכר, ביצים וקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה. 2 מוסיפים מיץ לימון וטורפים שוב, לאיחוד. ![]() ![]() 3 מגבירים מעט את האש וממשיכים לטרוף עד שהקרם מסמיך והקצף נעלם. מסירים מהאש. 4 מוסיפים חמאה קרה ושוקולד לבן ומערבבים היטב עד שהם נמסים. מעבירים לכלי אחר ומצננים לחלוטין (אפשר לשמור במקרר כמה ימים). 5 התחתית: טוחנים במעבד מזון עם להב פלדה את הביסקוויטים והשקדים, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לאיחוד. מניחים בצד. 6 אחרי שהקרם מצטנן לחלוטין מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. 7 מעבירים שני שליש מכמות הקצפת לקרם הלימון ומערבבים לתערובת אחידה. 8 מוסיפים לקצפת שנותרה בקערה כף אבקת סוכר, מקפלים בעדינות ומכניסים לקירור עד שימוש. 9 ממלאים בכל אחת מהכוסות 2 כפות פירורי ביסקוויטים ומיישרים מעט. עליהם מניחים 4 כפות מקרם הלימון. מפזרים מלמעלה עוד 2 כפות של פירורים. 10 מעבירים את הקצפת הממותקת שנותרה לשק זילוף, ומקשטים כל מנה בזילוף של קצפת. מצננים שעה-שעתיים לפני ההגשה. שומרים בקירור. ![]() ![]() ** אפשר להכין את הקינוחים יום מראש. ** את הקינוח ללא הקצפת אפשר להכין יומיים מראש, אבל את הזילוף עושים בזמן אמת.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|