חלה עגולה גבוהה ומרשימהכבר הכנו חלות עגולות בחיינו, אבל כאלה יפות, רכות וטעימות באמת שעדיין לא יצא לנו (והן גם פרווה וטבעוניות!). הסוד לגובה המרשים מסתתר בארונות הכלים של כולנו, ובאמת שאנחנו לא מבינים איך זה שאתם עדיין כאן
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לשתי חלות בתבניות עגולות קוטר 22 ס"מ:
להברשה:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר ומוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח. 2 מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים את השמן ואז את המים, לאט לאט, עד שהבצק מתגבש לכדור (לא בטוח שתצטרכו את כל כמות המים). 3 לשים 8 דקות, מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מניחים להתפחה של כשעה וחצי שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. חלה עגולה | צילום: קרן אגם, mako אוכל דוגמנית | צילום: קרן אגם, mako אוכל4 מרפדים שתי תבניות עגולות קוטר 22 ס"מ בנייר אפייה – גם בתחתית וגם בדפנות – ומשמנים. 5 מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים אותו לשניים. 6 מחלקים כל חלק בצק לארבעה כדורים שווים, ויוצרים מכל כדור רצועה. 7 קולעים שתי חלות עגולות מארבע רצועות כל אחת (ראו בסרטון) ומעבירים לתבניות. מכסים במגבת להתפחה חוזרת של כ-45 דקות, עד שהחלות כמעט מכפילות את נפחן. 8 מחממים תנור ל-180 מעלות. 9 מברישים את החלות בתערובת סילאן ומים ומפזרים שומשום. 10 אופים 35-40 דקות, תלוי בתנור, עד שהחלות שזופות ויפות. 11 מצננים מעט ומגישים. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? מחוץ לתבנית | צילום: קרן אגם, mako אוכל והנה היא מבפנים | צילום: קרן אגם, mako אוכל** החלות במיטבן ביום האפייה, אבל אפשר להקפיא אותן בעודן טריות כשהן עטופות היטב. ** לקבלת חלה אחת פשוט מכינים חצי מהכמות. ** אם אין תבנית בקוטר 22 אפשר להכין את החלות בכל תבנית עגולה אחרת, מקסימום הן ייצאו נמוכות יותר. אפשר גם לאפות אותן על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה. |