רוגלך שוקולד וטחינה מבצק פילורגילים שהכנה של רוגלך היא פרויקט שצריך להיערך אליו שעות מראש? אז תתרגלו מחדש - רק מחליפים את הבצק, ומקבלים נשנוש מתוק ורוגלכי, עם הגלגול ובלי הטררם![]()
צילום: נופר צור, mako אוכל
|
המצרכים :ל-18 יחידות:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. 2 פורסים עלה פילו על משטח נוח לעבודה ומברישים בחמאה. מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו. מכסים בעלה שלישי, ואותו לא מברישים. 3 מורחים את כל שטחו של העלה העליון בממרח שוקולד, ומזלפים מעט טחינה גולמית. ![]() ![]() 4 מחלקים את מלבן הבצק ל-6 משולשים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה. 5 מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לחלק הצר ליצירת צורת קרואסון. מסדרים על תבנית האפייה. 6 מברישים כל רוגלע במעט חמאה מומסת ואופים 15-20 דקות, עד שהמאפים זהובים ושחומים. השוקולד קצת בורח החוצה במהלך האפייה וזה בסדר, הכי כיף לנשנש אותו אחר כך ישירות מהתבנית. 7 מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם. ![]() ![]() ** אפשר לשמור את המאפים בקופסה אטומה למשך יומיים-שלושה. ** לגרסת פרווה ממירים את החמאה במרגרינה בטעם חמאה או בספריי שמן.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|