1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2 מקציפים במיקסר ביצים וסוכר חום עד לקבלת תערובת תפוחה.
3 מוסיפים לאט לאט את השמן וממשיכים להקציף.
לבלוג של קרן אגם
עוגת שיש בננה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים שמנת חמוצה, תמצית וניל ובננות מעוכות. מערבבים היטב, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב רק עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מעבירים מחצית מהתערובת לקערה נפרדת, מוסיפים לה קקאו ומערבבים היטב, לקבלת תערובת כהה.
6 מוזגים לתבנית שליש מהתערובת הבהירה ומעליה מחצית מהתערובת הכהה. מוזגים שוב שליש מהבהירה וחצי מהכהה, ומסיימים בשליש האחרון של התערובת הבהירה.
7 מסדרים על התערובת את חצאי בננה ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
8 מצננים ומגישים.
* לגרסת פרווה אפשר להמיר את השמנת החמוצה במיץ תפוזים או קרם קוקוס.
* העוגה נשמרת היטב כארבעה ימים, רצוי במקרר.