עוגת קצף גבינה ענתיקההמתכון של העוגה הזו שמור אצלי בקלסר ישן, עוד מהתקופה שהייתי כותבת מתכונים על נייר, תחת הכותרת "עוגת קצף גבינה של סבתות". אחרי כל השנים האלה, עדיין מדובר באחת מעוגות הגבינה הכי קלות להכנה והכי ממכרות
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית עגולה קוטר 22 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית. מומלץ גם לעטוף אותה מבחוץ למניעת נזילות. 2 מפרידים 3 מהביצים לחלבונים וחלמונים. שומרים את החלבונים בצד. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? שלמה | צילום: קרן אגם, mako אוכל3 מקציפים בקערה חלמונים, ביצה שלמה ו-200 גרם סוכר לבן (כוס). 4 מוסיפים גבינה לבנה, ריקוטה, שמנת חמוצה, קמח, אבקת אפייה, קליפה מגוררת, מיץ לימון ווניל ומערבבים היטב. 5 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שהעוגה מעט שחומה ויציבה במרכזה. 6 קצת לפני סוף האפייה מקציפים את החלבונים ששמרנו בצד עם רבע כוס הסוכר הנותרת עד לקבלת קצף יציב. 7 מוציאים את העוגה מהתנור ומעבירים אליה את המרנג. מחזירים לתנור לאפייה של 15 דקות נוספות. 8 מכבים את התנור, פותחים את דלת התנור ומשאירים אותה מעט פתוחה בעזרת כף עץ. 9 מניחים לעוגה להתקרר בתוך התנור כשעה, ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש לפחות. פרוסה | צילום: קרן אגם, mako אוכל** את גבינת הריקוטה אפשר להמיר בעוד 250 גרם גבינה לבנה. ** העוגה תישמר היטב במקרר 3-4 ימים. |