עוגת שוקולד קוקוס שמשפרת כל מצב רוחנשבר לכם מהקורונה, מהשגרה, מהיעדר השגרה, או בקיצור פשוט מהחיים? מזמינים אתכם לנסות את התשובה שלנו: עוגת שוקולד קוקוסית רכה רכה ומפוצצת נחמה, שכל יישור שלה מוסיף עוד קצת אנרגיה לנשמה![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית 24 עגולה או שתי אינגליש קייק:
לגנאש:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה. 2 טורפים בקערה ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף. 3 בקערה אחרת מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קוקוס ואבקת קקאו. מוסיפים לתערובת הביצים וטורפים עד שאין גושים. 4 מערבבים מים רותחים עם אבקת קפה נמס ומוסיפים לתערובת. 5 מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים היטב לתערובת אחידה. 6 מעבירים לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. 7 לציפוי (גנאש): מחממים שמנת מתוקה בקערה חסינת חום במיקרו עד לסף רתיחה. מוציאים ומוסיפים פנימה את השוקולד המריר. מניחים לכמה דקות. 8 מערבבים היטב לתערובת חלקה (השוקולד יימס מהחום של השמנת). 9 מקשטים את העוגה בגנאש שוקולד ומפזרים מעל קוקוס. ** העוגה נשמרת היטב בכלי אטום עד ארבעה ימים. ** לגרסה פרווה ניתן להחליף שמנת חמוצה בקרם קוקוס או במיץ תפוזים, ושמנת מתוקה בקרם קוקוס או בשמנת פרווה.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|