אוזני המן קלאסיות שנמסות בפהחדשים בקטע של אפייה ביתית? אלה אוזני ההמן הראשונות שלכם? אל דאגה, עם המתכון של קרן אגם תוציאו תחת ידיכם מאפים ברמה של קונדיטוריה עילית. אופים ותיקים? גם לכם אנחנו ממליצים לא לוותר על המתכון הזה
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (35 אוזני המן):
למלית פרג:
אופן ההכנה:1 מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים חמאה וממשיכים לעבד עד לקבלת פירורים. 2 מוסיפים ביצה, חלמון וגרידת לימון, ולבסוף כף חלב ואם יש צורך אז עוד אחת. מעבדים עד שנוצר כדור בצק. 3 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה. 4 מכינים מלית: בסיר קטן מחממים חלב וסוכר עד שהסוכר נמס. מוסיפים פרג, סולת ודבש ומערבבים. מסירים מהאש ומוסיפים אגוזים. מצננים לחלוטין. 5 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. כל אחת אוזן! | צילום: קרן אגם, mako אוכל עוד לא אכלנו די | צילום: קרן אגם, mako אוכל>> המתכון עלה לראשונה בבלוג של קרן אגם. לפוסט המלא 6 מרדדים מחצית מכמות הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ. 7 קורצים עיגולים בעזרת קורצן בקוטר 8 ס"מ (אם אין, אפשר להשתמש בכוס פשוטה). מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית. 8 סוגרים לצורת אוזן המן ומניחים על תבנית האפייה, במרווחים קטנים. חוזרים על הפעולות עם המחצית השנייה של הבצק. 9 כשכל האוזניים מוכנות מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות, עד שהן משחימות מעט. *המתכון פורסם לראשונה ב-01/03/22 |