1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים את התמרים הלחים עם מים רותחים ואבקת סודה לשתייה ומניחים בצד.
3 ממשיכים בהכנת העוגה: מערבבים בקערה שמן קנולה עם סוכר לבן, מוסיפים ביצה ומערבבים שוב. מוסיפים וניל, קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב.
>> עוד מתכונים לראש השנה
>> קינוחים לראש השנה
>> לבלוג של קרן אגם
4 מערבבים היטב את תערובת התמרים, עד שהיא הופכת לעיסה אחידה ומעבירים אותה לקערה של בלילת העוגה.
שילוב שעובד טוב מאוד | צילום:
נופר צור, mako אוכל
5 מערבבים ומאחדים את התערובות לתערובת חומה אחידה, מוסיפים אגוזים קצוצים מערבבים מעט ומעבירים לתבנית בקוטר 22 .ס"מ משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
6 אופים 30-35 דקות.
7 בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי: ממיסים בסיר קטן על האש קרם קוקוס, שמן קוקוס וסוכר חום. מוסיפים קוקוס טחון, מבשלים עד לקבלת צבע קרמלי ומורידים מהאש.
8 כשהעוגה מוכנה, מעבירים את התנור למצב גריל עליון (עדיין על חום 180 מעלות). מוזגים את הרוטב הקוקוס על העוגה מיד כשיוצאת מהתנור, ומכניסים אותה חזרה ל-5 דקות נוספות עד שהציפוי משחים.
9 מצננים לחלוטין ומגישים (והיא טעימה אפילו יותר ביום שלמחרת).
פרוסה יפה | צילום:
נופר צור, mako אוכל