1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מערבבים בקערה קמח, מלח, שקדים טחונים ואבקת אפייה.
3 בקערה נפרדת טורפים במטרפה ביצים וסוכר לתערובת תפוחה.
4 מוסיפים את שמן הזית באיטיות וממשיכים לטרוף.
עוגת קלמנטינות פרוסה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
מחולקת למנות | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
>> לבלוג של קרן אגם
5 מוסיפים מיץ קלמנטינות וטורפים שוב. מוסיפים קליפת לימון ווניל ומערבבים.
6 מאחדים את שתי התערובות לבלילה אחידה ונוזלית.
7 מוזגים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
8 בזמן שהעוגה בתנור מכינים את סירופ הלימון: מרתיחים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן עד שהסוכר נמס. מבשלים עוד כ-2 דקות ברתיחה ומסירים מהאש.
9 כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה היטב בסירופ. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.