עוגת קלמנטינות עם שקדים ושמן זיתמה יותר כיף מכוס תה עם פרוסה של עוגת הדרים טעימה? התשובה היא כוס תה עם פרוסת עוגת הדרים טעימה, שיש בה מספיק מרכיבים בריאים בשביל שלא תחשב לחטא, ואפילו להפך. תראו למשל את היפה הזאת![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ:
לסירופ לימון:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 מערבבים בקערה קמח, מלח, שקדים טחונים ואבקת אפייה. 3 בקערה נפרדת טורפים במטרפה ביצים וסוכר לתערובת תפוחה. 4 מוסיפים את שמן הזית באיטיות וממשיכים לטרוף. ![]() ![]() 5 מוסיפים מיץ קלמנטינות וטורפים שוב. מוסיפים קליפת לימון ווניל ומערבבים. 6 מאחדים את שתי התערובות לבלילה אחידה ונוזלית. 7 מוזגים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. 8 בזמן שהעוגה בתנור מכינים את סירופ הלימון: מרתיחים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן עד שהסוכר נמס. מבשלים עוד כ-2 דקות ברתיחה ומסירים מהאש. 9 כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה היטב בסירופ. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|